søndag 30. januar 2011

Feriedagdrømming...


Må kunne skylde på familien Baugstø-Hartvigsen for denne dagdrømminga.. Dei som er så heldige å nettopp ha vært på tur te Tenerife ei veke.. Skulle gjerne vært med :o)

Men for å komme til poenget, så blei eg sittande å tenke tilbake på diverse ferier vi har vært på dei siste godt og vel 10 åra, og prøvde å gjøre meg opp nokken tanka om ka vi har opplevd. Det som slo meg var at det eg ofte kom til å tenke på ikkje akkurat var kanskje det en skulle tru..

Som feks den gangen vi var i Thailand, nærmare bestemt i Bangkok. Og enda meir spesifikt, så gikk vi i den sånn passe kjente gata Khao San Road og såg oss om... Plutselig så var nesten alle rundt oss forsvunne fra gata.. Lite skjønte vi før himmelen åpna seg og gjorde oss regelrett gjennomblaute på den korte tida det tok oss å løpe over gata for å komme oss under tak..

Eller når vi hadde reist vidare til Hua Hin, og gikk langs med stranda der for så å plutselig bli stoppa av væpna vakter som kom ned fra vegetasjonen ovenfor stranda.... Det viste seg at vi var i ferd med å komme inn på kongens eiendom.. Visstnok hadde han et feriested der :o)

Eller den gangen eg og Lotte var på øyhopping i Kykladene... På Santorini hadde vi leid oss scooter, og av en eller anna grunn hadde vi bestemt oss for å kjøre til toppen av det høgste fjellet... Stakkars scooteren.. Etterhvert måtte vi stoppe hver par hundre meter så den fikk tørka svetten og kjølt seg ned igjen..

Eller når vi var på Naxos og kom kjørende inn i en liten landsby oppe i fjellene... Det første vi ser er at det brenner i en hage.. Kona i huset står tydeligvis og kjefter på mannen som prøver å stå i rett samtidig som han er med i linja med menn som står og sender bøtter med vann for å få slukt rota til alt kaoset.. PS! Vi kjørte forbi igjen seinare og då var det heldigvis slukka og kona var ferdig å kjefte.. får vi håpe :o)

Eller når pappa var så nærme det går an å bli frastjåle lommeboka på trikken i Lisboa. Heldigvis tok han seg til lomma akkurat når fyren skulle te å stikke handa inn... Vi blei så paff at vi ikkje gjorde nokke med det. Tenkte på det etterpå.. Pappa.. vi skulle jo ha lagt han i bakken og ropt på politiet! :o)

Eller når mamma blei forsøkt rana utenfor busstasjonen i Lisboa (trur eg det var) av nokken pågåande damer. Heldigivs fikk ho skubba dei vekk, og komt seg vidare... Veit ikkje om mamma og pappa ser ut som fortapte turista eller ka det kan være :p

Eller når vi gikk den lengste rette gata eg nokken gang har gått fra Olympic Stadium i Roma og inn til sentrum igjen på kvelden etter å ha vært på U2-konsert der... Siste trikken var det jo ikkje mulig å få plass på... Der hang det små italienera ut av alle vindu og åpninga :o)

Eller når vi var på Mallorca og tilfeldigvis kom over en dansk gutt på 8 år som hadde komt vekk fra foreldrene sine og var heilt på gråten... Klokka var 23 og han var langt fra strandpromenaden kor han hadde mista dei... Heldigvis huska han mobilnr'et til mor si, og vi fikk lånt tlf på det nærmaste hotellet og ringt... Det blei en rimelig følelsesladd gjennforening etter en liten halvtime kan en sei...

Så... Det er kanskje ikkje alltid det en skulle tru før en reise at en sitte igjen med i etterkant.. For all del.. Har ikkje glømt postkort-strendene i Thailand kor en enn gikk... Eller når eg og Lotte hadde ei kjempesvær sandstrand heilt for oss sjøle på Naxos... Eller den luksusleiligheten vi leide i Portugal og alt det fine reiseselskapet vi har hatt og dei fine stundene.. Men det er da altså ikkje det som nødvendigvis setter mest spor til slutt...

Gleder meg til å pakke kofferten til sommeren og sette nasa mot Kroatia klar for nye ferieminner :o)

4 kommentarer:

Karin sa...

Goa ferieminner från Thailand.. Øystein är lite skuffa över att du inte först å främst tänker på den fina restaurangen i Hua-Hin och vi skulle beställa dricka, vi hade fått veta att de hade "happy hour".. Øystein vinka till sig kyparen och fråga: is it still party time?? :D

Ørjan sa...

Haha! Den hadde eg glømt! Men der ser du.. Dokke husker små artige hendelser dokke oxo :o) Du får sei at eg lurte på å ta mr "Pairoy" med oxo da ;o)

Anne Marie sa...

Hei. ligger langt etter på blogglesinga, eg! Var artig å lese denne!

Ørjan sa...

takk for det! den var jo inspirert av dokke ;o)